Corala „Armonia”  a concertat la Zalău

corala-armonia-1_w1000_h377_q100

Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului a concertat sâmbătă în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Zalău. Alături de PS Petroniu, Episcopul Sălajului, la eveniment au participat preacucernicii părinți consilieri, membri ai permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Sălajului, precum şi sute de credincioşi.

Repertoriul coralei din Constanța a fost vast, cuprinzând colinde tradiționale, cunoscute publicului larg, creații mai puțin cunoscute din repertoriul internațional, dar și momente instrumental-vocale oferite de mai mulți soliști ai coralei.

Corala bărbătească „Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, la iniţiativa Arhid. Ion-Iulian Dumitru. Din anul 2003, aflându-se sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului, corala „Armonia” a susținut nenumărate concerte în ţară şi în străinătate.

Corala abordează un repertoriu diversificat, fiind compus atât din piese religioase polifonice şi monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi din piese ce fac parte din repertoriul clasic universal.

Coralei „Armonia” a câştigat în anul 2014 titlul de cel mai bun cor bărbătesc din lume, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului „World Choir Games”, desfăşurat la Riga, în Letonia.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente