Copilărind înspre Înviere – Program religios-artistic la catedrala din Brad

A doua zi de prăznuire a Învierii Domnului, luni, 6 mai 2013, a fost una deosebită pentru credincioșii Parohiei Brad I. Bucuria Învierii a fost sporită de către copiii și tinerii de la grupa de cateheză ai Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” care, la sfârșitul Sfintei Liturghii, sub îndrumarea doamnei profesoare Irina Letea, au prezentat un program religios-artistic intitulat sugestiv: „Copilărind înspre Înviere”, a precizat Pr. Alexandru Letea.

Prin cântece religioase specifice perioadei liturgice și prin poezii cu caracter religios, tinerii și copiii au rememorat întreaga săptămână a Patimilor pentru ca la final bucuria Învierii să fie primită prin cântări pascale și versuri ce exprimă importanța Învierii Domnului pentru viața creștinilor.

Acest program de Paști se înscrie în rândul activităților constante desfășurate cu copiii și tinerii de la grupa de cateheză, care putem spune că s-a format deja ca un grup unit, participând săptămânal (duminica) la cateheze, unde se discută aspecte ale vieții spirituale specifice vârstei lor. De asemenea, sunt angrenați în acțiuni sociale ale Parohiei, vizitând constant, însoțiți de preot, bolnavii din spitale, copiii de la Orfelinat și bătrânii de la „Centrul pentru vârstnici” din municipiul Brad, aducând bucurie și mângâiere fie prin colindele noastre strămoșești,în prejma Nașterii Domnului, fie prin darurile făcute celor vizitați cu alte ocazii. Nu în ultimul rând, putem spune că excursiile făcute cu aceeași copii la mănăstiri și obiective culturale și istorice, au constituit un bun prilej de ancorare mai profundă a acestora în viața Bisericii și a neamului.

La Biserica”Adormirea Maicii Domnului” din Brad s-a amenajat un spațiu special destinat pentru activitățile copiilor de la grupa de cateheză care sperăm că ,în curând,se va constitui într-un Centru cultural-misionar pentru tineret.

Îmbrăcați în costume naționale specifice zonei, tinerii și copiii noștri au dat prilejul preoților slujitori de la catedrala brădeană, să îndemne credincioșii ca în fiecare an,a doua zi de Paști, să fie pentru Parohia Brad I „Ziua portului popular”, pentru a reînvia tradiția purtării costumului popular și pentru păstrarea identității naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente