Copiii și tinerii în atenția Bisericii

Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului a organizat zilele trecute, în Parohia Răcășdia din Protopopiatul Moldova Nouă, o întâlnire de lucru cu preoții de pe raza protopopiatului, în vederea intensificării lucrării misionare cu copiii și tinerii, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea Astfel, părintele Mihai Ciucur, inspector social și pentru activitățile cu tinerii al eparhiei, a prezentat preoților modalități noi de abordare a actului catehetic, precum și perspective noi și moderne în abordarea copiilor și tinerilor, direcții desprinse din proiectele cadru dezvoltate la nivelul Episcopiei Caransebeșului, prin programul centrelor de tineret.

În prezența părintelui Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă, a fost prezentat și un material video cu activitățile derulate deja în rețeaua centrelor de tineret, existentă la nivelul eparhiei. Părintele inspector Mihai Ciucur a răspuns întrebărilor venite din partea celor prezenți, încurajând dezvoltarea și în mediul rural a noi nuclee de copiii și tineri, sub forma centrelor de tineret.

„Obiectivul central al întâlnirii noastre a fost să le arătăm reprezentanților parohiilor, la nivelul cărora se dorește înființarea de noi centre de tineret, ce activități se desfășoară în centrele înființate deja. De asemenea, am discutat la modul concret cu fiecare preot în parte, în funcție de specificul și resursele locale, ce se poate face pentru intensificarea misiunii cu copiii și tinerii, mai ales în acest an și în perspectiva anului 2016, anul educației religioase a tineretului ortodox”, a subliniat părintele inspector Mihai Ciucur.

De asemenea și Parohia Forotic din Protopopiatul Reșița s-a bucurat de vizita părintelui inspector Mihai Ciucur, care a participat la slujba Vecerniei și care, la final, pornind de la Semnul Sfintei Cruci, a rostit un cuvânt în care a explicat responsabilitatea credincioșilor de a-L mărturisii pe Hristos, în special în spațiile publice. În continuare le-a fost prezentat credincioșilor, copii, părinți, cadre didactice și bunici, prezenți în biserică, un material multimedia în care s-au putut observa activitățile, realizările și bucuriile de care se împărtășesc membrii centrelor de tineret din Episcopia Caransebeșului.

„În Parohia Forotic se organizează de mai mult timp astfel de activități cu copiii și tinerii în tinda bisericii, iar vizita noastră a venit să dinamizeze, să încurajeze permanentizarea și să dea noi direcții de acțiune acestei lucrări misionare. Ne bucurăm că aici contextul este unul cât se poate de favorabil, parteneriatul dintre Biserică și Școală este unul activ, dinamic și productiv și sperăm să atragem în acest parteneriat și categoria cea mai importantă după aceste două, anume a părinților, care să conștientizeze importanța implicării lor în această împreună lucrare pentru copiii noștri”, a adăugat părintele inspector.

Copiii prezenți în biserică au completat și căteva chestionare, a căror rezultate se vor adăuga la proiectul sociologic „Împreună pentru copiii noștri”, derulat de către Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, proiect care urmărește cunoașterea profilului tinerilor, cuprinzând întrebări despre viața copiilor, relația cu părinții, cu școala și nu în ultimul rând cu Biserica și cu Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente