Copiii satului l-au primit pe PS Damaschin la Deia / „La picioarele Domnului vrem să fim”

Episcopul vicar Damaschin Dorneanul a resfințit duminică biserica satului Deia din Suceava.

Potrivit obiceiului, la intrarea în sat, ierarhul a fost întâmpinat de o caleașcă și de călăreți îmbrăcați în costume populare. La biserică, Preasfinția Sa a fost primit cu pâine și sare. Copiii din parohie i-au oferit flori dar l-au ajutat și la slujire, iar la finalul Sfintei Liturghii au susținut un scurt moment artistic.

©Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Târnosirea bisericii parohiale a avut loc în urma unor lucrări de renovare începute în 2016, notează Arhiepiscopia Sucevei.

„Noi suntem ai lui Dumnezeu, la picioarele Domnului vrem să fim”

Făcând referire la textul evanghelic duminical – Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, PS Damaschin a propus credincioșilor un exercițiu de imaginație: „Aș vrea să ne vedem fiecare stând jos, la picioarele Domnului Iisus, ascultând cuvintele Lui”.

Apoi a explicat că „așa suntem de fiecare dată, în această ipostază, în această postură, atunci când venim la Sfânta Biserică”.

„Și, da, suntem și noi vindecați, suntem și noi izbăviți”, a continuat Preasfinția Sa. „Domnul izgonește demonii din viețile și sufletele noastre, din lumea întreagă, iar noi stăm acolo jos la picioarele Lui, ascultând cuvintele Lui, pentru că doar a Lui voie dorim să o împlinim, ai Lui suntem și nu dorim a asculta de cuvintele demonului, nu dorim a face voia demonului și nu dorim să fim ai lui”.

„Asta credem și asta mărturisim, chiar dacă nu reușim totdeauna. Noi suntem ai lui Dumnezeu, la picioarele Domnului vrem să fim și cele ale diavolului să se ducă și să se risipească, pentru că noi nu dorim a avea nicio legătură cu el”.

În cadrul evenimentului, preotul paroh Ovidiu Macovei a fost hirotesit iconom stavrofor și mai mulți ctitori au primit distincții de vrednicie.

Predica PS Damaschin: video.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente