Copiii din Parohia bihoreană Girișul Negru se pregătesc de Învierea Domnului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Proiectul „Hristos împărtășit copiilor” se desfășoară cu succes în numeroase parohii din Eparhia Oradiei. Astfel, și în Parohia Girișul Negru, Protopopiatul Tinca, copiii au, de multă vreme, un loc aparte în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”. Părintele Florin Voropciuc, parohul locului, le acordă o atenție deosebită, în primul rând prin implicarea acestora în programul „Hristos împărtășit copiilor”, inițiat de Patriarhia Română, dar și prin organizarea de alte programe și activități desfășurate la nivelul parohiei.

În toată perioada Postului Mare din acest an, copiii s-au întâlnit cu părintele paroh în fiecare duminică, de la ora 15:00, în biserica din sat, unde au avut loc ore de cateheză și unde au pregătit, pentru Ziua Învierii, o piesă de teatru intitulată „Patimile lui Hristos”, a precizat Pr. Călin Popa.

Astfel, copiii au fost educați și îndemnați să se spovedească, să se împărtășească, să participe la sfintele slujbe, la programele speciale organizate de preotul paroh și să săvârșească fapte bune. De asemenea, au vizionat împreună filme cu caracter religios, la finalul cărora au putut discuta despre învățăturile ce s-au desprins din acestea.

Tot în această perioadă, copiii din parohia bihoreană au sădit un pom într-un ghiveci, iar el a fost adus în biserică, într-un spațiu special amenajat, și împodobit cu frunzulițe de hârtie, reprezentând faptele bune ale copiilor. Astfel, copiii au fost îndemnați de preotul paroh ca, în fiecare săptămână, să săvârșească cât mai multe fapte bune, iar duminica, după terminarea programului liturgic, fiecare să-și scrie, pe frunzele confecționate din hârtie, numele și cele mai frumoase fapte pe care le-au făcut în săptămâna ce a trecut. Așa se face că, pe parcursul Postului Mare, acest „copac al faptelor bune” a dat rod bogat, umplându-se de faptele virtuților copiilor din Girișul Negru.

În Vinerea Mare, pentru al șaselea an consecutiv, în biserica din Girișul Negru, se desfășoară un frumos program de rugăciune, în cadrul căruia se săvârșesc toate laudele, acatiste, paraclise, se citește din Cazanie și se cântă Prohodul Domnului. Anul acesta copiii vor avea și ei un program timp de 60 minute unde vor spune rugăciuni, poezii, cântări specifice acestei perioade și tot ei îl vor ajuta pe părintele paroh să pregătească felicitări cu Învierea Domnului, pe care le vor împărți credincioșilor din Girișul Negru.

În Duminica Învierii Domnului, după Sfânta Liturghie, copiii vor susține în fața tuturor credincioșilor din parohie piesa „Patimile lui Hristos”, la finalul căreia toți vor fi premiați și vor primi daruri. De asemenea, alături de părintele paroh, aceștia vor împărți 150 de pachete cu alimente credincioșilor vârstnici, bolnavi și singuri, pentru ca toată lumea să se bucure de Marele Praznic al Învierii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente