Copiii din localitatea sibiană Rusciori au învățat mai multe despre igiena dentară

Peste 30 de elevi și preșcolari din localitatea sibiană Rușciori au participat vineri la o sesiune de profilaxie dentară organizată de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, și medicii voluntari de la Cabinetul stomatologic „Centrum Dent” din Sibiu.

Activitatea de profilaxie dentară de la Rusciori a fost prima de acest fel organizată de Arhiepiscopia Sibiului în noul an şi a marcat și intrarea în cea de-a patra ediție a Campaniei „Sănătate pentru sate” în Arhiepiscopia Sibiului.

Sesiunea de informare și de prevenire a fost organizată în sala de sport a Școlii Gimnaziale din Rușciori, în prezența celor peste 30 de copii, a cadrelor didactice și a preotului paroh Cosmin Rotar, informează Mitropolia Ardealului.

„Prin activitatea de astăzi ne-am propus să promovăm igiena orală în rândul copiilor din localitatea Rușciori. Medicii voluntari din cadrul Cabinetului stomatologic Centrum Dent au ținut copiilor o frumoasă lecție cu privire la igiena orală, modul în care trebuie menținută și nu în ultimul rând cum să ne spălăm corect pe dinți”, a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Informare și prevenție

Medicii stomatologi voluntari prezenți la Rusciori i-au învățat pe copiii prezenți la sesiunea de profilaxie dentară numeroase lucruri despre igiena orală, despre cum se previn afecțiunile dentare și despre cum sănătatea dinților ne asigură o viață sănătoasă în general.

„Am realizat acest proiect de profilaxie dentară pentru a-i informa despre copii despre importanța igienei orale. Le-am arătat copiilor tehnicile corecte de periaj, le-am spus cât timp trebuie să aloce acestuia precum și mijloacele secundare de igienă. Pentru unii dintre ei, acestea nu erau cunoscute”, a spus medicul Amalia Manea.

Copiii prezenți au avut posibilitatea să vizioneze un scurt clip despre igiena orală, iar la final au primit pachete cu produse de igienă orală și fructe.

Campania „Sănătate pentru sate” va continua în Arhiepiscopia Sibiului prin activități similare de profilaxie dentară și prin alte activități medicale în mediul rural.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente