Copiii Centrului social „Best Life” din Craiova, implicați în activități educative

Copiii Centrului social multifuncțional „Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei au vizitat zilele trecute o fabrică de pâine din Craiova, unde angajații le-au prezentat etapele de prelucrare a produselor de panificație. De asemenea, brutarii le-au arătat tehnologia folosită în fabricarea pâinii, iar la final le-au făcut daruri. Reprezentanții brutăriei le-au mai spus că, până a ajunge pe rafturi, e nevoie de multa muncă și implicare pentru a scoate pâinea din cuptor.

„Pentru a se elimina impuritățile, făina se trece prin cernător, de unde ajunge în malaxor, aici se amestecă cu apa, drojdia, sarea, timp 15-20 de minute, în funcție de cantitatea de aluat, după care se lasă la dospit. Se scoate din malaxor, se așază pe masă și se divizează în mai multe bucăți, în funcție de gramajul pâinii. Apoi se modelează în două etape, iar în final se dă forma de pâine”, le-a spus copiilor ing. Cătălin Ionescu, administratorul fabricii. Reprezentanții Centrului social al Arhiepiscopiei Craiovei spun că astfel de activitati stârnește interesul copiilor, aceștia reușind să descopere modul în care se desfășoară activitatea în diferite domenii profesionale. „Ne bucurăm că am avut prilejul să le arătăm copiilor de câtă muncă și dăruire este nevoie pentru fabricarea franzelei. Copiii au fost încântați să vadă cum ies din cuptor zeci de pâini și curioși să afle cât mai multe despre profesia de brutar”, a precizat Gabriela Popescu, coordonatorul Centrului social pentru copii „Best Life”.

Comentarii Facebook


Știri recente