Copiii Centrului social „Aripi de Lumină” din Craiova în pelerinaj la Mănăstirea Tismana

Copiii Centrului social “Aripi de Lumină” al Asociației Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, au vizitat în această perioadă ansamblul monumental „Calea Eroilor” din județul Gorj, cât și Mănăstirea Tismana, ctitorie a Sfântului Nicodim, a precizat Gabriela Firu.

„Astfel, cei mici au vizitat ansamblul monumental dedicat soldaților români căzuți în Primul Război Mondial, fiind impresionați de Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, cu scaunele în formă de clepsidră și Poarta Sărutului, simbol al triumfului vieții asupra morții. Vizitând Mănăstirea Tismana, așezământ ctitorit de Sfântul Nicodim, am intrat într-o lume sfântă, în care te simți mai aproape de Dumnezeu, o lume a păcii și rugăciunii”, a precizat Renata Bănescu, psihopedagog în cadrul Centrului social „Aripi de Lumină” din Craiova.

Specialiștii Centrului spun că această excursie i-a ajutat pe cei mici în dezvoltarea relațiilor de prietenie, având totodată rol de informare. „Activitatea de explorare a județului Gorj a avut multiple valențe de informare și educare, a produs bucurie, relaxare, facilitând de asemenea acumularea de cunoștințe, creșterea coeziunii grupului și consolidarea relațiilor de prietenie, stabilirea unui climat de încredere și căldură sufletească. Mulțumirile noastre se îndreaptă către persoanele generoase care au facilitat organizarea acestei excursii, d-na Popescu Roxana, cadru didactic la Colegiul Național “Frații Buzești”, d-na Alina Cristuinea, director la Școala Particulară Terraveda, pr. Alexandru Eremia – Parohia Ioan Hera, d-na Iliusca Mădălina – director S.C. Romstil S.R.L.”, a adăugat psihopedagogul Centrului social.

Comentarii Facebook


Știri recente