Copiii bolnavi, ambasadorii lui Dumnezeu: Pr. Vasile Ioana susține meciul caritabil pentru copiii de la Spitalul Fundeni

Părintele Vasile Ioana susține strângerea de fonduri realizată printr-un meci caritabil al legendelor fotbalului românesc. Banii strânși din vânzarea biletelor vor fi donați secției din Spitalul Fundeni unde sunt tratați copiii cu leucemie. Campania a fost inspirată de Irene Ecaterina, fiica arhidiaconului Mihail Bucă, internată în această secție.

„Dacă vreți, fraților, să-i ajutați pe acești copii care suferă, veniți la meci la Slobozia miercuri la ora 17:00, sau cumpărați un bilet virtual și veți avea bucuria că faceți o faptă bună! Costă doar 20 de lei. Haideți, fraților, să-i ajutăm pe copiii aceștia! Sunt îngerii lui Dumnezeu pe pământ!” a transmis Părintele Vasile Ioana.

Legende ale fotbalului românesc, în frunte cu Gică Hagi, vor juca un meci caritabil pentru copiii de la Secția de Oncohematologie a Spitalului Fundeni.

„Copiii bolnavi, dragii mei, sunt ambasadorii lui Dumnezeu pe pământ. Într-o familie în care există un copil bolnav, părinții, bunicii, unchii, rudeniile își schimbă viețile, pentru că boala schimbă omul în bine, dacă înțelege fiecare taina suferinței. Taina suferinței este să înțelegi ce e în spatele suferinței. În spatele suferinței, în spatele Crucii, este mereu Învierea”, a mai spus Părintele Vasile Ioana.

Inițial, Liga Legendelor a propus o strângere de fonduri în beneficiul exclusiv al fetiței arhid. Mihail Bucă, protopsaltului Catedralei Patriarhale, dar părinții au sugerat ca aceasta să se facă în beneficiul clinicii, pentru a ajuta cât mai mulți copii.

Secția de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni este cea mai importantă clinică de hematologie cu specific pediatric și transplant de celule hematopoietice din România.

„Rezultatele noastre sunt comparabile cu cele ale altor clinici, motiv pentru care permanent avem nevoie să investim, să ne adaptăm condițiilor europene, ceea ce facem zilnic, doar că ritmul nostru este lent fără un ajutor financiar important”, a declarat dr. Andreea Șerbănică, reprezentanta clinicii.

Un bilet la meci reprezintă o donație pentru campania caritabilă, de aceea, numărul de bilete care se pot achiziționa este nelimitat. Biletele au fost puse în vânzare pe platforma online Bilete.ro.

Vezi și:

Sursa foto: Facebook / Părintele Vasile Ioana

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente