Legende ale fotbalului vor juca un meci caritabil pentru dotarea secției de spital unde este tratată Irene Ecaterina

Asociația Liga Legendelor i-a propus Arhidiaconului Mihail Bucă să organizeze un meci caritabil cu legende ale fotbalului românesc în beneficiul fiicei lui, Irene Ecaterina, tratată împotriva leucemiei la Secția de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni. Protopsaltul le-a sugerat în schimb să strângă fonduri pentru dotarea spitalului.

Astfel s-a născut evenimentul „Fotbalul face bine! Alături de Irene și Secția de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni”, al cărui scop este strângerea de fonduri pentru dotarea cu aparatură modernă a secției pentru copiii care suferă de cancere ale sângelui.

În 7 septembrie, nume mari ale fotbalului românesc vor juca un meci pe Stadionul „1 Mai” din  Slobozia. Miodrag Belodedici, Lucian Sânmărtean, Florin Gardoș, Adrian Neaga, Dani Coman, Eric de Oliveira, și-au anunțat deja participarea.

„Prin această campanie, al cărei simbol este Irene, fetița Părintelui Mihail Bucă, nădăjduim să venim în sprijinul pacienților pediatrici cu afecțiuni grave care necesită terapii medicale speciale pe care, de cele mai multe ori, în pofida dotărilor insuficiente, medicii de la Fundeni (EROII copiilor) reușesc să le implementeze cu succes, oferind micuților pacienți o nouă șansă la viață”, transmit organizatorii.

„Trebuie să reacționăm, trebuie să ajutăm și o să mă implic să îi chemăm pe cei mai buni, nume mari, care pot să aducă cât mai multă lume pe stadion, ca să putem să realizăm ceea ce ne dorim”, a spus Miodrag Belodedici la conferința de presă de miercuri.

Fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate se Secției de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni, care oferă tratamente la nivel european, dar are permanent nevoie de aparatură performantă și dotări suplimentare în acest scop.

Secția este cea mai importantă clinică de hematologie cu specific pediatric și transplant de celule hematopoietice din România.

„Rezultatele noastre sunt comparabile cu cele ale altor clinici, motiv pentru care permanent avem nevoie să investim, să ne adaptăm condițiilor europene, ceea ce facem zilnic, doar că ritmul nostru este lent fără un ajutor financiar important”, a declarat la conferința de presă dr. Andreea Șerbănică, reprezentanta clinicii.

„E important ca noi, toți, părinți fiind, să sprijinim aceste campanii”, a adăugat medicul. „Vă mulțumim că ne ajutați să le fim alături copiilor, să le redăm speranța la viață, o viață lungă, și să le redăm copilăria frumoasă.”

„Mulțumim pentru această campanie și suntem deschiși oricând pentru a dezvolta cât mai amplu și cât mai repede secția. Se dorește și un spital nou, pentru ca acești copii, care au o supraviețuire crescută, să fie minunat de bine”, a adăugat dr. Andreea Șerbănică.

Fotbalul ca faptă bună

Asociația Liga Legendelor a fost creată „cu scopul de a aduce fotbalul în folosul societății, de a face bine, de a organiza meciuri de fotbal în sprijinul persoanelor aflate în nevoie”, a declarat miercuri Iulian Mihăilă, președintele organizației.

El a mai spus că a înființat asociația în 2018 ca semn de mulțumire că Dumnezeu că l-a binecuvântat cu niște copii sănătoși și consideră că toți cei binecuvântați cu sănătate trebuie să facă un gest de recunoștință și sprijin pentru cei în nevoie.

După conferința de presă, Miodrag Belodedici a vizitat Secția de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni.

Irene Ecaterina, un copil care inspiră

Irene Ecaterina, cea mai mică din cei cinci copii ai Arhidiaconului Mihail Bucă, se află în prezent la a patra cură de citostatice, care va începe luni la secția menționată a Spitalului Fundeni din Capitală. „Am scăpat de transplant deocamdată, ceea ce este o bucurie mare”, a precizat Protopsaltul Catedralei Patriarhale pentru Basilica.ro.

„Suntem binecuvântați, pentru că Dumnezeu nu ne-a uitat. Cele mai multe stări, cele mai multe deschideri, cele mai multe trăiri le avem atunci când suntem încercați. Când suntem încercați, ne trezim mai mult la viață”, a declarat Arhid. Mihail Bucă, care simte că rolul fetiței sale este să deschidă noi posibilități spre mai bine pentru mai mulți copii.

Arhid. Mihail Bucă face permanent apel la rugăciune pentru toți copiii români care suferă de leucemie și sunt internați la spitalele Fundeni și Bambino Gesù din Roma, Italia.


Un bilet la meci reprezintă o donație pentru campania caritabilă, de aceea, numărul de bilete care se pot achiziționa este nelimitat. Biletele au fost puse în vânzare pe platforma online Bilete.ro.

În România, datele Registrului Național de Cancer arată că aproximativ 50% dintre copiii diagnosticați anual cu leucemii acute sau limfoame maligne se adresează Institutului Clinic Fundeni, atât pentru stabilirea diagnosticului corect și complet, cât și pentru administrarea protocoalelor europene de chimioterapie, efectuarea procedurilor de transplant medular și a noilor terapii personalizate.

Donează

Asociația Liga Legendelor
Cont RON: RO51 RNCB 0076 1694 9044 0007
Cont EURO: RO24 RNCB 0076 1694 9044 0008

Foto credit: Facebook / Mihail Bucă

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente