Copii pelerini la mănăstirile oltene

Continuând seria activităților social-caritative pe care le desfășoară la centrele de îngrijire a copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități, vineri 14 iunie 2013, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului, Parohia „Sfântul Apostol Andrei” și Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea au oferit un pelerinaj la mănăstiri copiilor de la Centrul de zi – Casa Pinochio din Băbeni, județul Vâlcea.

La eveniment au participat Pr. Prof. Dr. Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae”, Pr. Constantin Olariu, Inspector catehizare în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, Pr. Laurențiu Barbu, parohul Bisericii „Sfântul Andrei”, copiii de la Centrul de zi – Casa Pinochio din Băbeni și angajați ai acestei instituții, informează arhiram.ro.

Itinerariul pelerinajului a cuprins vizitarea Mănăstirilor Dintr-un Lemn, Bistrița, Hurezi și Polovraci, vizitarea Peșterii Polovraci precum și a unor obiective turistice din zona Olteniei de sub munte.

„Activitatea de astăzi este una misionară pentru că am căutat să aducem în sufletele acestor copii bucuria trăirii creștine izvorâte din rugăciune și aleasă trăire duhovnicească. Prezența copiilor și a noastră în mănăstiri a prilejuit un moment al descoperirii valorilor spiritual-culturale din interiorul acestora, însă a fost și un moment al rugăciunii și un moment al comuniunii, pentru că am servit masa împreună la trapeza Mănăstirii Hurezi, am mâncat fructe și dulciuri, lucruri care în mod cert ne-au apropiat unii de ceilalți. Bucuria acestor copii aduce bucurie sufletelor noastre, iar pentru bucuria lor, nădăjduim să putem reitera aceste momente”, a precizat Pr. Prof. Dr. Nicolae Proteasa.

Comentarii Facebook


Știri recente