Copii din protopopiatul Fetești în pelerinaj

Cu prilejul împlinirii a două decenii de misiune creștină în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Cercul Pastoral – Misionar Fetești, din cadrul Protopopiatului Fetești, a organizat o excursie la Slobozia cu un grup de elevi de la clasele V-VIII și un grup de elevi de la clasele I-VIII, de la Școala Nr.1, de la Centrul de zi „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Fetești-Oraș.

Prima oprire a fost la Centrul Eparhial, unde preacucernicul părinte Constantin Pătrașcu, inspector pentru cateheza parohială, a făcut un scurt istoric al eparhiei, apoi Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a dăruit, spre amintire, copiilor reviste și iconițe, potrivit sf-esc.ro.

Deplasarea a continuat la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, unde profesorii au prezentat clasele, laboratoarele, biblioteca și oferta educațională.

A fost vizitată Catedrala Episcopală apoi Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, ctitorie a lui Matei Basarab, a fost următorul loc de închinare și rugăciune, ultimul fiind Muzeul Județean de Istorie, unde copiii au admirat exponatele ce amintesc de credința strămoșilor, de jertfa eroilor, precum și de continuitatea locuirii pe aceste meleaguri.

Comentarii Facebook


Știri recente