Copii de la Centrul Sf. Sofia au mers în tabără la Centrul medieval al fostei mănăstiri Apostolache

La Centrul medieval de la fostul așezământ mănăstiresc Apostolache din județul Prahova a avut loc o tabără, în perioada 18-25 iulie, la care au participat 16 copii de la Centrul de zi „Sfânta Muceniță Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureştilor.  

Pe parcursul taberei, beneficiarii au participat la multe activităţi şi au vizitat diferite obiective.

„Copiii s-au bucurat în fiecare zi a taberei de surprize frumoase, din partea organizatorilor într-un cadru natural deosebit și de un program complex, constând în ateliere de creație, activități sportiv-recreative precum, și învăţarea de dansuri, cântece religioase și patriotice”.

„Dintre activi­tățile organizate au fost pictarea de icoane pe sticlă, vizite la principalele obiective turistice din zonă, precum Muzeul memorial Nicolae Iorga din orașul Vălenii de Munte, Muzeul de etnografie și Muzeul de artă religioasă, muzeul Văii Teleajenului și Muzeul de Piatră al poetului Lucian Avramescu, din localitatea Sângeru. A avut loc o vizită şi la detașamentul de pompieri din comuna Apostolache, unde copiii au asistat la prezentarea echipamentelor necesare unei intervenții”.

„Au fost realizate drumeții, iar copiii au învățat prin joc noțiuni, despre modul de viaţă din zonă și despre protejarea mediului înconjurător, participând la activități care le-au stimulat creativitatea și lucrul în echipă”.

„Am întâlnit aici oameni minunați, precum părintele paroh Adrian Enescu și doamna preoteasa Paula Enescu, doamna învăţătoare Marcela Enache, care ne-au învățat cu multă dragoste și răbdare multe lucruri minunate și au făcut ca șederea copiilor să fie una extraordinară”, a transmis Laura Irimia, coordonatorul Centrului „Sfânta Sofia”.

Centrul găzduiește aproximativ 35 de copii proveniți din medii dezavantajate social care beneficiază de servicii educaţionale, psihologice, servicii de asistenţă socială, o masă caldă, precum şi cursuri de limbi străine, şah, canto, chitară şi pian.

Mai multe despre acest aşezământ social, aici.

Foto credit: Centrul Sf. Sofia

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente