Convocare extraordinară a Sinodului Ierarhiei Greciei în luna martie 2017

Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe a Greciei a decis astăzi, 11 ianuarie 2017, convocarea unei şedinţe extraordinare a Ierarhiei Bisericii Greciei în perioada 8-9 martie a acestui an. Hotărârea a fost făcută publică în comunicatul emis astăzi de Sinodul Permanent.

Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe a Greciei s-a întâlnit ieri şi astăzi în şedinţă de lucru, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi al întregii Elade.

În cursul zilei de miercuri, Sinodul Permanent a aprobat textul care va fi publicat în broşura Către popor, ca urmare a deciziei Sfântului Sinod din data de 24 noiembrie 2016 referitoare la informarea clerului şi credincioşilor cu privire la deciziile Sfântului şi Marelui Sinod din Creta.

Sinodul Permanent a decis, de asemenea, convocarea extraordinară a Sfântului Sinod a Ierarhiei Bisericii Greciei în zilele de miercuri şi joi, 8-9 martie 2017. În cadrul lucrărilor sale, vor fi susţinute următoarele referate:

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Daniil, Mitropolit de Kesariani, Vyrona şi Ymittos, va susţine un referat pe tema Educaţiei Religioase;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetsa şi Eghina, va susţine un referat pe tema Orei de Religie;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Messinia, va susţine un referat pe tema dialogului cu romano-catolicii.

Înainte de şedinţa extraordinară a Ierarhiei va fi oficiată Sfânta Liturghie în Duminica Ortodoxiei (5 martie) în Catedrala Arhiepiscopală din Atena. Sinodul Permanent a hotărât ca Mitropolitul de Dimitriada şi Almyros să rostească predica.

Conform comunicatului, Sinodul Permanent s-a ocupat şi cu diferite teme legate de Mitropolii şi Comisiile Sinodale: Comisia pentru Relaţii Interortodoxe şi Intercreştine, Comisia pentru Educaţie Religioasă şi Formarea Clerului.

În final, Sinodul Permanent a luat în considerare numele unor clerici în vederea înscrierii lor în listele pentru alegerile de episcopi.

Comentarii Facebook


Știri recente