Contextul medico-social actual nu trebuie să ne determine să fim mai puțin români, a spus IPS Ioachim de Ziua Naţională

În mesajul transmis de Ziua Naţională a României, Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului a făcut apel la unitate şi la păstrarea valorilor perene ale poporului român, indiferent de contextul social în care ne aflăm.

„Contextul medico-social actual, frământările politice, instabilitatea economică sau migrația forței de muncă, nu trebuie să ne determine să fim mai puțin români sau să îngenuncheze crezul nostru sfânt într-un popor iubit de Dumnezeu”, a notat ierarhul.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a spus că oricât de mari ar fi încercările prin care îi este dat să treacă generației actuale de români, trebuie „să nu uite că este chemată să poarte făclia unui ideal pentru care milioane de tineri s-au jertfit și să asigure continuitatea peste timp a unui neam de sfinți și de eroi”.

„Să nu uităm faptele celor care au luptat pentru această națiune și care, sacrificând totul, ne-au lăsat moștenire o Românie unită”, a precizat ierarhul.

Să luptăm pentru o Românie demnă, creștină, independentă și curată, care își ocrotește cetățenii și reflectă întru totul idealul pentru care au murit cei care au ctitorit-o.

Să nu ne vindem țara, să nu ne înstrăinăm de ceea ce ne-a fost dat să fim și să purtăm în inimi idealul pentru care au luptat martirii și eroii acestui neam, a căror fapte au scris istoria României Mari!

Cuvântul a fost rostit la finalul slujbei de Te Deum oficiate în catedrala din Roman cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Comentarii Facebook


Știri recente