Constantin Brâncoveanu – promotor al valorilor familiei creștine

Parohia Șiclău din protopopiatul Arad a găzduit duminică, 24.08.2014, întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș, potrivit episcopiaaradului.ro.

Întrunirea a debutat la ora 1800, în biserica parohială cu hramul „Schimbarea la Față”, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârșită de cei 15 preoți prezenți.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Dorel Ancuța de la parohia Vânători, care pornind de la textul pericopei evanghelice a zilei, Pilda datornicului nemilostiv (Matei18; 23-35) și în contextul Anului Omagial al Tainei Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii, a vorbit despre nevoia de iertare a păcatelor, care se realizează prin mărturisirea lor înaintea lui Dumnezeu Cel Milostiv și Îndurat, cum Îl zugrăvește pericopa evanghelică a duminicii.

În continuare, părintele paroh Radu Sava a susținut referatul cu tema „Constantin Brâncoveanu – promotor al valorilor familiei creștine”, arătând că familia Brâncovenilor prin unitatea ei în martiriu și în jertfă, devine model pentru familia creștină de azi, în care de multe ori lipsește o virtute sau o valoare importantă și anume spiritul de jertfă a unuia pentru celălalt.

Comentarii Facebook


Știri recente