Consiliul Național ASCOR anunță colaborări cu tinerii români din afara granițelor

Președinții tuturor filialelor ASCOR s-au reunit sâmbătă, 03 aprilie 2021, la București.

Principalele activități pe care le pregătește asociația în 2021 sunt legate de tematica anului în curs, declarat An omagial al pastorației românilor din afara României în Patriarhia Română.

Agenda stabilită la Consiliul Național al organizației fixează pentru data de 15 august un eveniment aniversar la Mănăstirea Putna. Va fi marcată împlinirea a 150 de ani de la Prima serbare a românilor de pretutindeni organizată în 1871 la inițiativa lui Mihai Eminescu. De asemenea, se anunță mai multe parteneriate cu comunitățile de tineri români din afara granițelor, fiind menționate asociațiile NEPSIS și ATORG, dar nu numai.

Tot la consiliul național s-a stabilit ce activități amânate vor putea fi duse la bun sfârșit în perioada următoare. Deși voluntariatul nu a putut lipsi în pandemie, alte activități ASCOR au fost afectate. Dintre acestea, cea mai semnificativă este aniversarea a 30 de ani de la înființarea asociației.

„Încercăm să ne adaptăm și la mediul online, dar să recuperăm cât putem din activitatea fizică”, a declarat Președintele ASCOR București, Cristian Chesaru.

Vor continua campaniile naționale de donare de sânge, vor fi organizate conferințe și poate unele tabere, în funcție de situația restricțiilor.

Felicitări din partea Patriarhului

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj Consiliului Național ASCOR, intitulat „Responsabilitate și solidaritate în vremuri de pandemie”.

„Starea de pandemie poate fi înțeleasă și ca un test sau o verificare a stării spirituale a oamenilor, mai ales a intensității iubirii lor față de Dumnezeu și față de semeni”, a spus Patriarhul Daniel.

ASCOR-iștii au susținut cu succes acest „test” prin diverse activități de voluntariat pentru care au primit felicitările Părintelui Patriarh, însoțite de „părintești binecuvântări şi multă preţuire”.

„Vă felicităm pentru organizarea Campaniilor Naționale de Donare de Sânge ‹Uniți pentru Viață›, în luna martie 2021, luna PRO VIAȚĂ, venind în întâmpinarea celor care au nevoie de ajutor. Toate activitățile în care sunteți implicați ne arată că frumusețea cea mai mare este bunătatea sufletului iubitor de Dumnezeu și de semeni, în familie, în biserică, în școală și în lumea întreagă”, a spus PF Daniel.

Vezi mesajul integral.

Întrunirea Consiliului Național ASCOR la Bucureşti, 03 aprilie 2021. ©Ziarul Lumina

Membrii Consiliului Național ASCOR vor participa duminică la Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente