Consiliul Mondial al Bisericilor reia apelul de eliberare a episcopilor sirieni de Alep

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a reluat apelul pentru eliberarea celor doi episcopi sirieni răpiţi în 22 aprilie 2013 de lângă Alep: Paul Yazigi și Ioan Ibrahim. 

Găsirea celor doi episcopi, răpiți de mai bine de cinci ani, nu a fost posibilă deoarece niciuna dintre grupările extremiste nu a anunțat că i-ar fi răpit și nici nu au cerut răscumpărare în schimbul acestora, informează CMB.

După apelul din iunie 2018 de eliberare a celor doi lideri ai bisericii, Consiliul Mondial al Bisericilor a reluat apelul și în luna octombrie, deoarece în ziua de 17 s-au împlinit 2000 de zile de la răpirea lor.

Secretarul general al CMB, Olav Fykse Tveit, a spus în cadrul ședinței bianuale a Consiliului că: „apelul Comitetului Central în ședința sa din iunie 2018, pentru întoarcerea în siguranță a episcopilor la comunitățile lor trebuie să se reia. Ne rugăm în continuare cu speranță pentru toți creștinii din Siria”.

CMB şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la conflictul continuu din Siria și la deteriorarea situaţiei creștinilor din întreg Orientul Mijlociu.

„Ca și creștini, noi o să continuăm să fim victimele războiului și ale nedreptății, și vom plânge puternic și răsunător împotriva încălcării drepturilor omului”, a precizat Olav Fykse Tveit.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că ISIS a atacat recent o tabără de refugiați  în localitatea Deir ez-Zor și au capturat aproximativ 700 de persoane.

Într-un ziar local a apărut informația că ISIS dorește în schimbul ostatecilor medicamente și mâncare.

Foto credit: WCC

Comentarii Facebook


Știri recente