Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeșului

În Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş a avut loc marți, 21 octombrie, întrunirea noului Consiliu Eparhial al Episcopiei Caransebeșului, ales pentru mandatul 2014-2018. În cadrul ședinței, a fost prezentată sinteza activităților tuturor sectoarelor Eparhiei Caransebeșului și au fost adoptate mai multe hotărâri menite să îmbunătățească activitatea acestora.

În cadrul Sectorului Cultural, s-a aprobat planul editorial pe ultimul trimestru al anului 2014. Din punct de vedere economic, s-a discutat rectificarea bugetară pentru ultima perioadă a anului în curs, având în vedere și faptul că în această perioadă Episcopia Caransebeșului a accesat fonduri pentru restaurarea clădirii monument istoric a Centrului Eparhial, lucrare care va demara în săptămânile următoare.

Totodată s-au aprobat noile parteneriate pentru înființarea unei Creșe a Episcopiei Caransebeșului în parteneriat cu Consiliul Județean Caraş-Severin, pentru a se putea oferi sprijin familiilor tinere care doresc să muncească și nu au unde să își lase copiii în această perioadă.

Deopotrivă s-a discutat și raportul secției oficiului canonico-juridic al Episcopiei Caransebeșului, aducându-se în atenția membrilor Consiliului Eparhial stadiul proceselor aflate pe rol și s-a stabilit care este planul pentru desfășurarea acestor procese în ultima perioadă a anului 2014.

De asemenea s-a adus la cunoștință și situația clericilor și neclericilor angajați și s-a aprobat noul șematism al Eparhiei Caransebeșului ce va fi tipărit și pe noile agende, calendare și pe celelalte tipărituri din anul 2015.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente