Consiliu eparhial la Timișoara

Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei s-a întrunit în ședință lunară de lucru joi, 25 aprilie, pentru a analiza și aproba problemele curente ale secțiilor administrativ-bisericească, culturală, economică și juridică, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În cadrul secției administrativ-bisericești a fost prezentat referatul privind participarea vicarului eparhial și al inspectorului eparhial la atelierul regional „Responsabilitate și implicare”, desfășurat la București. A fost completată parohia vacantă Nădrag prin numirea unui licențiat în teologie pastorală, s-a aprobat pensionarea unui preot din Protopopiatul Timișoara II și au fost aprobate unele măsuri privind personalul neclerical.

Secția culturală a prezentat informări cu privire la festivalul de toacă ce va fi organizat la Giroc, a fost adusă evaluarea programului Școlii Ortodoxe „Antim Ivireanul”, precum și problema numirii unui nou duhovnic la Facultatea de Teologie. Secția economică a prezentat un referat despre atelierul regional desfășurat la București și actele Cancelariei Sfântului Sinod cu privire la protocolul încheiat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, dar și referitor la întocmirea unor situații concrete și complete în ceea ce privește ajutorul financiar acordat Bisericii de Statul român și administrațiile locale. Secția juridică a prezentat rapoartele de arendare și închiriere înaintate de parohii spre aprobare.

Comentarii Facebook


Știri recente