Consfătuirea profesorilor de Religie din Sectorul III

Profesorii de Religie din Sectorul 3 al Capitalei s-au întâlnit, astăzi, în şedinţă de lucru, cu reprezentanţi ai protoieriei de sector, ai autorităţilor publice locale, dar şi ai inspectoratului şcolar. Întrunirea a avut drept scop dezbaterea problemelor cu care se confruntă profesorii de religie şi identificarea perspectivelor de rezolvare a acestora, cât şi încurajarea încheierii unor parteneriate educaţionale între parohie şi şcoală.

„Întâlnirea dintre Şcoală şi Biserică a avut un rol deosebit. Omul de când este copil este ca o cetate. Are o complexitate deosebită şi trebuie atinse toate profunzimile atât din punct de vedere spiritual, din punct de vedere cultural, artistic şi nu numai atât. Chiar şi vocaţia copilului poate fi descoperită, pusă în valoare mai mult atunci când cei doi factori se întâlnesc”, a spus Protopop Vasile Gavrilă, Protopopiatul Sector 3 Capitală.

„S-au stabilit legăturile şi contactele acelea care permit o mai bună colaborare între Şcoală-Biserică, între directorii unităţilor de învăţământ şi preotul paroh, iar intermediarul între aceştia este cu siguranţă profesorul de religie, cel care trebuie să reprezinte liantul, dar în egală măsură şi apostolul atât în Şcoală cât şi în Biserică”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Gheorghe Dogaru, inspector de Religie, I.S.M.B.

În cadrul acestor întâlniri sunt prezentate şi noile proiecte ale Arhiepiscopiei Bucureştilor dedicate copiilor şi tinerilor.

„Arhiepiscopia Bucureştilor este cea sub tutela căreia se desfăşoară aceste consfătuiri întrucât de data aceasta organizatorii întâlnirilor sunt protopopiatele bucureştene pentru a întări legătura dintre Biserică şi Şcoală, dintre unităţile de cult locale, adică parohiile, şi unităţile şcolare. În cadrul acestor întâlniri prezentăm şi proiectele de copii şi tineret pe care Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor le-a aprobat pentru a fi implementate în teritoriu”, a explicat Pr. Cons. David Pestroiu, Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Consfătuirile cu profesorii de Religie din Sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei sunt programate în zilele de 5 şi 6 noiembrie, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”.

Comentarii Facebook


Știri recente