Consfătuirea profesorilor de Religie din Sectorul 6

Profesorii de Religie din Sectorul 6 al Capitalei s-au întâlnit joia aceasta, la 6 noiembrie 2014, în ședință de lucru în sala de festivități a Liceului Teoretic ”Tudor Vladimirescu”. La prezidiul consfătuirii s-au aflat reprezentanți ai protoieriei de sector, ai autorităților locale, precum și din cadrul Patriarhiei Române și al Inspectoratului Școlar. Cu acest prilj a fost încurajată încheierea unor parteneriate educaționale între parohie și școală.

„A VI-a consfatuire privind ora de religie organizată în Arhiepiscopia Bucureştilor ne-a reunit astăzi pentru a dezbate împreună principalele linii directoare ale conlucrării dintre Biserică şi şcoală, dintre parohii şi unităţile de învăţământ în scopul implementării unor programe comune având drept finalitate creşterea actului educaţional“, a spus părintele conf. dr. David Pestroiu, consilier la Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor .

Necesitatea unei mai strânse colaborări între profesorul de Religie și preotul din parohie este susținută și la nivelul protopopiatului.

„Ne dorim ca această întâlnire să aducă bucurie prin implicarea preoţilor în şcoală, dar şi prin prezenţa elevilor în Biserică cu diferite proiecte pe care noi le-am propus şi pe care Arhiepiscopia Bucureştilor le-a prezentat astăzi prin părintele consilier tuturor profesorilor de religie“ a declarat pentru TRINITAS TVpărintele Costel Burlacu, protoiereul Protopopiatului Sector 6 Capitală.

A fost reamintită utilitatea materialelor pe care le pune la dispoziție Editura Basilica a Patriarhiei Române, care vin în ajutorul dascălilor.

Colaboarea cu autoritățile locale este deosebit de importantă, nu doar la nivel școlar, ci și pentru identificarea cadrelor didactice pensionate, care se află adesea în situații dificile.

În cadrul Consfătuirii au fost exprimate și sesizări punctuale, care au în vedere activitatea și statutul profesorilor de Religie, atât în cadrul școlii, cât și în societate în general.

Comentarii Facebook


Știri recente