Consfătuirea națională A.S.C.O.R. și L.T.C.O.R.

Tineri ortodocși din toată țara participă la Consfătuirea națională a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) și a Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români (LTCOR) care are loc, în aceste zile, la București. Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu ocazia evenimentului, a fost citit în Catedrala Patriarhală de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, şi poate fi consultat aici.

După ce au participat la Sfânta Liturghie din Catedrala Patriarhală, tinerii din cele două asociații creștin-ortodoxe s-au reîntâlnit în Amfiteatrul Dumitru Stăniloae a Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, informează TRINITAS TV.

Pr. Florin Marica, Consilier patriarhal în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române, a precizat că mesajul Bisericii este ca tinerii să se întâlnească, să se cunoască şi să descopere împreună comuniunea în Hristos. De asemenea, Pr. Florin Marica a mai spus că este foarte important ca tinerii să cunoască valorile credinţei creştin-ortodoxe pentru că ei la rândul lor sunt mesageri care vor transmite copiilor lor acest cuvânt al Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos.

Pr. David Pestroiu, Consilier eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a subliniat faptul că această întrunire este prima de acest gen desfăşurată în cadrul Anului 2016, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al educaţiei tineretului creştin ortodox. Aceste două organizaţii sunt singurele organizaţii de tineret din ţara noastră care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod. Sediul lor central este în Capitală şi de aceea responsabilitatea organizării unui astfel eveniment revine Arhiepiscopie Bucureştilor care devine gazdă primitoare şi de data aceasta pentru tinerii veniţi din toate colţurile ţării, a mai arătat Pr. David Pestroiu.

Consfătuirea națională a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români și a Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români continuă la București până în data de 27 martie 2016.

Comentarii Facebook


Știri recente