Consfătuire cu profesorii de religie din sectorul 6 Capitală

În sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu“ din Bucureşti a avut loc ieri, 6 noiembrie, consfătuirea cu profesorii de religie din cadrul sectorului 6 al Capitalei, informează “Ziarul Lumina”.

Cadrele didactice au fost informate în legătură cu protocolul-cadru pe care îl pot încheia cu parohiile din cadrul Protopopiatului Sector 6 Capitală şi despre activităţile care pot fi desfăşurate în cadrul acestei colaborări.

La întâlnirea cu cadrele didactice au participat: părintele conf. dr. David Pestroiu, consilier la Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părintele Costel Burlacu, protoiereul Protopopiatului Sector 6 Capitală, părintele diacon George Jambore, inspector în cadrul Sectorului teologic-educaţional al Patriarhiei Române, precum şi reprezentanţi ai Primăriei sectorului 6, viceprimarul Gabriel Petrea şi Cristian Ionescu, director executiv la Administraţia şcolilor sector 6. „A şasea consfătuire privind ora de religie organizată în Arhiepiscopia Bucureştilor ne-a reunit astăzi în sala de festivităţi a Liceului «Tudor Vladimirescu», pentru a dezbate împreună liniile directoare ale conlucrării dintre Biserică şi Şcoală, dintre parohii şi unităţile de învăţământ, în scopul implementării unor programe comune, având drept finalitate creşterea actului educaţional“, a spus părintele David Pestroiu.

Părintele protopop Costel Burlacu a făcut apel la cadrele didactice să transmită către Protopopiatul Sector 6 Capitală cazurile sociale întâlnite în şcoli, care necesită asistenţă şi ajutor material, dar şi consiliere duhovnicească. „Prin această întâlnire se doreşte crearea unei punţi între Şcoală şi Biserică cât mai viabilă şi cu proiecte cât mai vizibile şi concrete faţă de elevi şi credincioşi. Nădăjduim că prin această întâlnire profesorii de religie şi preoţii din parohii să reprezinte şi proiectele pe care Arhiepiscopia Bucureştilor le are în vedere cu tinerii şi elevii. Ne dorim ca această întâlnire să aducă bucurie prin implicarea preoţilor în viaţa şcolii, dar şi prin prezenţa elevilor în biserici, prin diferite proiecte pe care noi le-am propus şi au fost prezentate astăzi tuturor“, a spus părintele protopop Costel Burlacu.

De asemenea, s-a amintit şi de proiectele desfăşurate în trecut, care trebuie extinse la o scară mai mare, cum ar fi organizarea de excursii la mănăstiri cu elevii merituoşi, care participă la olimpiada de religie, precum şi la alte concursuri şcolare. „Biserica este cea mai apropiată de cetăţeni şi ia pulsul fiecărei probleme şi, noi, Primăria, ajutăm toate aceste iniţiative pe care Biserica le are. Am încurajat foarte mult în şcoli implicarea profesorului de religie, am căutat rezolvări de fiecare dată când au venit solicitări din partea acestora. De exemplu, toţi elevii cu rezultate bune la olimpiada de religie au fost sprijiniţi de primărie pentru a merge într-o excursie. Urmează ca, în perioada următoare, împreună cu protoieria, să desfăşurăm proiecte sociale, pentru persoanele nevoiaşe şi, dacă nu reuşim noi să îi identificăm pe toţi prin Direcţia de asistenţă socială, cu siguranţă că, în parteneriat cu Biserica, putem să aflăm aceste persoane şi să le ajutăm“, a spus viceprimarul sectorului 6 Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente