Congresul Nepsis Italia va avea loc la începutul lunii decembrie

Tinerii ortodocşi din Italia (Nepsis) se vor întâlni în perioada 7-8 decembrie în oraşul Lodi. Congresul Nepsis ajunge anul acesta la cea de-a 11-a ediţie.

Nepsis, care în limba greacă înseamnă „trezvie” sau „a fi treaz”, este numele generic al diferitelor asociaţii şi grupări ale tinerilor ortodocşi din Mitropolia Ortodoxa Româna a Europei Occidentale şi Meridionale.

„Congresul se va desfăşura la Cinematograful Fanfulla (Via Pavia,4, 26900, Lodi – Lo), unde vom avea bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Episcopul Siluan al Italiei care va avea o convorbire duhovnicească cu tinerii Nepsis, după care ne vom bucura de multe activități, concursuri și concerte de colinde, avându-l ca invitat special pe maestrul Ioan Bocșa”, anunţă organizatorii pe site-ul eparhiei.

Duminică, 8 decembrie, după Sfânta Liturghie tinerii vor putea dialoga cu pr. prof. Constantin Necula.

„Ca în fiecare an, prin acest eveniment ne propunem să adunăm într-un cadru festiv bucuria, entuziasmul și dragostea de neam, tradiție și biserică a tinerilor din Episcopia noastră, căutând să le oferim un program cât mai diversificat și atractiv adaptat atât nevoilor lor cât și timpului liturgic în care se desfășoară acesta” precizează organizatorii.

Nepsis Italia s-a constituit în data de 6 decembrie 2008, cu binecuvântarea Episcopului Siluan al Italiei.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente