Conferințele semestriale preoțești de primăvară din Arhiepiscopia Iașilor

Preoții protopopiatelor Dorohoi și Darabani s-au reunit, în perioada 29-31 mai 2013, în conferința pastoral-misionară anuală de primăvară, ce a purtat titlul „Preotul și preoteasa – părinți în familie și în parohie”, informează „Ziarul Lumina”.

Conferințele semestriale preoțești de primăvară din Arhiepiscopia Iașilor au continuat în perioada 29-31 mai, cu întrunirea preoților din protopopiatele Dorohoi și Darabani. Întâlnirea, ce a fost prezidată de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-a desfășurat la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” din Durău și a avut tema „Preotul și preoteasa – părinți în familie și în parohie”. Conferențiarii speciali ai întâlnirii au fost preotesele Eufemia Toma și Natalia Corlean, autoarele blogului „Slujirea preotesei”, care au susținut prezentările „Biserica din casă. Rolul preotesei în viața Bisericii și în familia ortodoxă” și „Bucuria de a sluji. Juliana Schmemann”, iar părintele Precob Daniel de la parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Hilișeu – Cloșca, Protopopiatul Dorohoi, a susținut prezentarea „Sfinții Împărați Constantin și Elena – prezență a familiei creștine în misiunea Bisericii”.

Conferința semestrială preoțească a avut cinci sesiuni de lucrări: „Sfinții Împărați Constantin și Elena – prezență a familiei creștine în misiunea Bisericii”, „Preotul și preoteasa – părinți în familie și în parohie”, „Preotul și preoteasa ca slujitori ai Bisericii”, „Preotul și preoteasa ca părinți ai propriilor copii”, „Preotul și preoteasa ca soț și soție”. În cadrul acestor sesiuni, participanții la conferință au avut posibilitatea să urmărească filme, să participe la ateliere tematice, dar și să se roage în comun sau să discute la lumina focului de tabără.

De-a lungul celor trei zile, preoții participanți au fost însoțiți de pr. Iulian Negru, consilier al Sectorului de Misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, de pr. Stelian Ciurciun, protoiereul Protopopiatului Dorohoi, și de pr. Constantin Pînzariu, protoiereul Protopopiatului Darabani. Ieri, tot la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul” din Durău, conferințele semestriale preoțești de primăvară din Arhiepiscopia Iașilor au continuat cu întâlnirea preoților din protopopiatele Iași 2 și Hârlău.

Tema întâlnirilor preoțești semestriale din Arhiepiscopia Iașilor din acest an este dedicată Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena și are ca principale obiective oferirea de cunoștințe și exemple vii în ceea ce privește rolul de părinți în familie și parohie, descoperirea frumuseții vieții de familie în familia de acasă și în familia-parohie și înnoirea bucuriei de a sluji lui Dumnezeu și oamenilor, prin dialog și rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…