Conferințele dedicate părintelui Teofil Părăian la final

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, joi, 16 mai, s-a încheiat ciclul de conferințe dedicate arhimandritului de la Sâmbăta de Sus, părintelui Teofil Părăian, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, în prezența a numeroși credincioși timișoreni și a avut ca invitat pe pr. conf. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie din Sibiu, care a susținut conferința cu tema „Cum să ne facem viața mai frumoasă?”.

„Tema aceasta nu a fost aleasă de noi, ci de către părintele Teofil pentru că ideea fundamentală a teologiei vorbite a părintelui era că fără bucurie nu există credință, așa se întâmplă că oricât de greu ar fi în viață când vreți să fiți bucuroși, smeriți-vă și dăruiți iubire”, a precizat pr. Constantin Necula.

În cadrul manifestărilor a fost evocată personalitatea părintelui Teofil Părăian ca un semn pentru memoria deosebită ce se păstrează la Timișoara marelui duhovnic. În aceste zile au fost susținute trei conferințe, păstrându-se astfel tradiția celor trei conferințe pe care le susținea părintele Teofil la Timișoara în perioada pascală. Anul acesta, personalitățile care au conferențiat au fost pr. dr. Cornel Toma, care a susținut referatul „Spiritualitatea euharistică în biserica creștină”, parohul Bisericii „Sfântul Mina” – Nouă din Brașov, Preasfințitul dr. Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, care a prezentat tema „Surâsul divin și experiența bucuriei în spiritualitatea răsăriteană”, și pr. conf. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie din Sibiu, care a conferențiat despre „Cum să ne facem viața mai frumoasă”.

Seria de conferințe a fost posibilă prin colaborarea dintre Mitropolia Banatului, Arhiepiscopia Timișoarei, Asociația Studenților Ortodocși Români, filiala Timișoara, și Universitatea de Vest din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…