Conferințe preoțești la Lugoj, Deta și Lipova

Joi, 10 octombrie, la Lipova, în prezența preoților parohi și a reprezentanților așezămintelor monahale din protopopiat, a avut loc conferința preoțească din toamna acestui an, eveniment la care au participat și reprezentanți ai Centrului eparhial Arad. În Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Lipova, soborul preoților a oficiat slujba de Te Deum, după care în sala de ședință s-a desfășurat conferința cu tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena – susținători ai Bisericii”. Din partea Centrului eparhial au fost prezenți pr. Gabriel Mariș, consilier social, pr. Mihai Blaj, inspector eparhial, și ec. Angela Borteș, contabil-șef al Arhiepiscopiei, informează „Ziarul Lumina”.

Cuvântul de deschidere a conferinței l-a rostit pr. protopop Crinel-Ioan Onea. Referatul a fost susținut de pr. Daniel Ungur de la Parohia Dorgoș, completat fiind și de ceilalți coreferenți și preoți participanți. În cadrul întâlnirii, reprezentanții Centrului eparhial au dezbătut mai multe probleme administrative, economice, sociale și culturale, iar preoții participanți au prezentat diferite aspecte cu care se confruntă în pastorație.

Întâlnirile cu preoții celor patru protopopiate din Arhiepiscopie în cadrul conferințelor preoțești vor avea loc pe tot parcursul lunii octombrie. Următoarea conferință preoțească va avea loc în Protopopiatul Sebiș, pe 15 octombrie.

Și în Arhiepiscopia Timișoarei, în Protopopiatul Lugoj, s-a desfășurat miercuri, 9 octombrie, conferința preoțească. Lucrările au fost conduse de pr. Marius Sfercoci, inspector eparhial, alături de pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.

Totodată, joi, 10 octombrie, a avut loc și în Protopopiatul Deta conferința preoțească de toamnă. În prezența pr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei, pr. Zaharia Pereș, consilier eparhial la Arhiepiscopia Timișoarei, a condus lucrările conferinței.

Șirul conferințelor preoțești va continua astfel: Protopopiatul Sânnicolau Mare – 15 octombrie, Protopopiatul Timișoara II – 16 octombrie și Protopopiatul Făget – 17 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…