Conferințe preoțești în Eparhia Sibiului

La sediul Protopopiatului Mediaș a avut loc astăzi, 10 iunie, conferința pastoral-misionară semestrială cu slujitorii sfintelor altare din acest protopopiat al Arhiepiscopiei Sibiului. Tema conferințelor de primăvară din acest an a fost „Taina Botezului”, urmând ca la conferințele din toamnă să se fie tratată tema despre „Taina Cununiei”, informează TRINITAS TV.

Conferința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

„Am avut marea bucurie ca să observăm o participare foarte competentă și cu multă implicație a preoțimii noastre la săvârșirea acestei Taine a Botezului. Am pus însă accentul pe săvârșirea corectă și completă a acestei sfinte taine și mai ales prin generalizarea și impunerea actului afundării, lăsându-se celelalte două variante, stropirea și turnarea, ca acte excepționale pentru cazuri de necesitate”, a explicat Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

În cadrul întrunirii au fost susținute trei referate despre Taina Sfântului Botez.

Și preoții din Protopopiatul Rupea s-au reunit astăzi, în prezența Preasfințitului Părinte Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în cadrul conferinței pastoral-misionare de primăvară.

Comentarii Facebook


Știri recente