Conferințe preoțești în Arhiepiscopia Timișoarei

În Arhiepiscopia Timișoarei au debutat, marți, 8 octombrie 2013, conferințele preoțești de toamnă, cu întâlnirea clericilor din protopopiatul Timișoara I. Evenimentul a avut loc în sala de festivități a protopopiatului și a fost precedat de obișnuitul Te Deum oficiat în biserica parohiei Timișoara-Iosefin. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, din partea Centrului eparhial, la întâlnire a fost prezent pr. Cristian Constantin, consilier economic al Arhiepiscopiei Timișoarei, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Pe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod la conferințele preoțești din toamna acestui an se tratează tema: „Importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața și activitatea Bisericii”. Cu această ocazie, câte un preot din fiecare protopopiat va prezenta în cadrul întâlnirilor un referat pe acest subiect, urmând ca apoi, cei prezenți să aducă diferite clarificări sau completări în cadrul discuțiilor pe marginea lucrării susținute.

Conferințele vor continua în zilele următoare și în celelalte protopopiate după cum urmează: Protopopiatul Lugoj- 9 octombrie; Protopopiatul Deta- 10 octombrie; Protopopiatul Sânnicolau Mare- 15 octombrie, Protopopiatul Timișoara II- 16 octombrie și Protopopiatul Făget- 17 octombrie.

Conferințele preoțești sunt organizate semestrial în Arhiepiscopia Timișoarei, primăvara și toamna. În cadrul acestora sunt dezbătute o serie de aspecte ce vizează activitatea pastoral-misionară și administrativă a clericilor din protopopiatele eparhiei, precum și probleme concrete din viața parohiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente