Conferință teologică despre iubirea lui Dumnezeu la Cluj-Napoca

O discuție pe tema iubirii lui Dumnezeu a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, întâlnirea fiind organizată de facultate, împreună cu „Mișcarea Focolarelor”, informează „Ziarul Lumina”.

În deschidere, cei prezenți au luat parte la un scurt moment de rugăciune, oficiat în capela facultății de către Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. La finalul rugăciunii, IPS Mitropolit le-a adresat participanților un scurt cuvânt, folosind îndemnuri ale Sfinților Părinți, potrivite pentru a defini acțiunile sociale din lumea creștină. IPS Andrei a amintit cuvintele Sfântului Apostol Pavel care, scriindu-le creștinilor din Roma, le spunea: „Străduiți-vă să păstrați unitatea Duhului în legătura pacii”.

În Sala „Nicolae Ivan” au fost susținute mai multe prelegeri de reprezentanții celor două instituții organizatoare, pe tema: „Cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne întru el”. Au vorbit pe această temă prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. lect. dr. Cristian Sonea, președintele Senatului Universității „Babeș-Bolyai, pr. prof. dr. Ioan Chirilă, și invitați ai Organizației „Mișcarea Focolarelor” din țară și din străinătate.

La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Vasile Someșeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care a adresat câteva cuvinte participanților. Sesiunea de comunicări a fost moderată de decanul facultății, pr. prof. dr. Vasile Stanciu. „Mișcarea Focolarelor” este o organizație romano-catolică, înființată în perioada celui de-al Doilea Război Mondial în Italia. Aceasta militează pentru apropierea între creștini, desfășurându-și activitatea în peste 180 de țări.

Comentarii Facebook


Știri recente