Conferință tematică dedicată Sfinților Împărați , la Șimleu Silvaniei

Luni, 11 martie 2013, la sediul Protopopiatului Șimleu Silvaniei a avut loc ședința administrativă a lunii martie, ședință prezidată de către Preacucernicul Părinte Protopop Dan Haiduc, la care au participat preoții din cuprinsul Protopopiatului.

În cadrul ședinței a fost susținută o conferință tematică, având titlul „Sfinții Împărați Constantin și Elena, promotori ai libertății religioase – Constantin cel Mare (306-337) – convertirea sa la creștinism „, de către Preacucernicul Părinte Csordaș Teodor, paroh la Parohia Ortodoxă Boian, conferință în care au fost tratate aspecte privind rolul și importanța împărătesei Elena și ale tatălui său, Constantius Chlorus, tolerant cu creștinii, la creștinarea lui Constantin cel Mare.

De asemenea, alte puncte importante, care s-au dezbătut, au fost și arătarea semnului Crucii pe cer, încreștinarea însemnelor militare (scuturi, steaguri) cu monograma creștină, victoria de la Pons Milvius – Podul Vulturului (312) și botezul lui Constantin cel Mare.

În cadrul ședinței a fost transmisă parohiilor Pastorala Sf. Sinod la Duminica Ortodoxiei, însoțită fiind de regulamentul de desfășurare a colectei Fondului Central Misionar (FCM).

După susținerea conferinței tematice, conform Ordinii de zi, părintele protopop Dan Haiduc a prezentat unele hotărâri ale Sinodului Mitropolitan de la Cluj, precum și hotărâri ale Sfântului Sinod, privind viața și activitatea parohială, fiind discutate, de asemenea, și diverse probleme administrative, potrivit episcopiasalajului.ro.

Întrucât, în cinstea zilei de 8 Martie, Protopopiatul Șimleu Silvaniei a organizat o întâlnire specială cu toții preoții din cuprinsul protoieriei, însoțiți de doamnele preotese, în după-amiaza zilei de duminică, 10 martie, la finalul ședinței, din partea Protoieriei a fost oferită o agapă preoților participanți, unde s-au discutat impresii avute în urma frumosului eveniment prin care s-a marcat Ziua Internațională a Femeii.

Comentarii Facebook


Știri recente