Conferinţa „România pentru Familie”, la Sibiu

Peste 500 de sibieni au participat luni, 04 aprilie 2016, la conferinţa „România pentru Familie”, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

04.04 În Sala Mare a Cercului Militar din Sibiu a avut loc lunea aceasta conferinţa „România pentru Familie”. Evenimentul a fost organizat de Coaliţia pentru Familie, Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie şi Cercul Militar Sibiu.  Invitaţii au fost pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, preşedintele Comitetului de iniţiativă al Coaliţiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu şi jurnalistul Ioan Şolea.

“Conferinţa de la Sibiu vine să completeze conferinţele organizate de Coaliţa pentru Familie în mai multe oraşe importante din ţară. Ele îşi propun să aducă în discuţie şi în faţa opiniei publice dezbaterea despre familie şi rolul ei poate mai important decât oricând în societatea românească. S-a vorbit despre valori, despre ceea ce înseamnă familia în România şi despre ce se doreşte a fi familia şi pe viitor”, a spus reprezntantul Coaliţiei pentru Familie din Sibiu, Alexandru Dădârlat.

La conferinţă au participat peste 500 de oameni interesaţi de acest subiect, între aceştia numărându-se mulţi preoţi şi credincioşi din parohiile sibiene, dar şi numeroşi elevi şi studenţi.

În prelegerea sa, Mihai Gheorghiu a vorbit despre iniţiativa de revizuire a articolului din Constituţia României cu privire la definirea familiei ca unirea dintre un bărbat şi o femei. Jurnalistul Ioan Şolea a vorbit participanţilor despre chemarea pe care o are familia creştină în contextul actual din societatea românească şi despre susţinerea iniţiativei de schimbare a Constituţiei României.

Părintele Constantin Necula a evidenţiat în cuvântul său sfinţenia familiei şi eforturile de apărare a valorilor creştine în societatea noastră.

04

 

Comentarii Facebook


Știri recente