Conferință religioasă pentru elevii pășcăneni

Luni, 1 aprilie 2013, începând cu ora 12:00, în sala de festivități a Protopopiatului Pașcani a avut loc conferința religioasă cu tema „Valoarea duhovnicească a postului în viața tinerilor”, susținută de arhimandritul Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, informează „Ziarul Lumina”.

„Având binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, am venit cu bucurie la Pașcani pentru a vorbi tinerilor despre realitatea care ne îmbrățișează în aceste zile de pregătire pentru marea sărbătoare a Învierii, ca o poartă a cunoașterii de sine și a prezenței lui Dumnezeu în viața noastră”, a declarat arhim. Hrisostom Rădășanu.

Părintele Hrisostom le-a vorbit elevilor aflați în sală despre adevărata însemnătate a postului creștin. Sfinția sa a arătat că, indiferent de contextul social în care ne-am afla, pentru a trăi o viață bineplăcută lui Dumnezeu și a cultiva o iubire sinceră și smerită este nevoie de post adevărat, de multă rugăciune și de fapte de milostenie. Chiar dacă omul se află la vârsta tinereții, el poate cultiva sfințenia vieții și ajuta pe cei care au nevoie de ajutor spiritual și material.

La conferință au participat peste 175 de elevi, părintele protoiereu Pavel Postolachi, pr. Ioan Gigi Daniel, pr. Dumitru Cristea, diac. Dimitriu Sîrghie Daniel, prof. Mărioara Preutu, director al Casei de Cultură, precum și profesori de religie din zona Pașcani. Evenimentul se înscrie în seria activităților din Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”.

La final, părintele i-a îndemnat pe elevi să pună început bun pocăinței lor prin post și prin rugăciune. Fiecare post este un prilej de a cunoaște Lumina cunoștinței lui Dumnezeu, un prilej de a vindeca inimile pângărite și de a deveni „pelerini” pe calea cea îngustă ce duce spre mântuire. Chiar dacă omul contemporan nu își manifestă credința cu zelul, ardoarea și consecvența strămoșilor, nevoia de spiritualitate este cât de poate de evidentă, tocmai pentru că „știți în ce timp ne găsim, căci este chiar ceasul să vă treziți din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi, decât atunci când am crezut. Noaptea e pe sfârșite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului și să ne îmbrăcăm cu armele luminii” (Romani 13, 11-12).

Tot cu această ocazie a fost organizată și o expoziție cu icoane realizate de elevii Colegiului Național „M. Sadoveanu” Pașcani cu tema „Icoana ortodoxă – Lumina credinței”.

Comentarii Facebook


Știri recente