Conferința preoților Protopopiatului Bacău

Preoții Protopopiatului Bacău s-au reunit marți, 5 martie 2013, în conferința lunară, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La această întâlnire au mai participat pr. Alexandru Zamfir, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a prezentat celor peste 100 de preoți prezenți câteva din noile hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, și pr. Constantin Tomozei, protopop al Protopopiatului Bacău.

Referatul cu tema „Sfinții Îmărați Constantin și Elena, promotori ai libertății religioase” a fost susținut de pr. Nicolae Hurjui, de la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Bacău. „Expunerea a amintit de starea Imperiului Roman înaintea Edictului de la Milano (313), precum și de persecutarea creștinilor în primele trei veacuri”, a spus pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…