Conferința preoților Protopopiatului Bacău

Preoții Protopopiatului Bacău s-au reunit marți, 5 martie 2013, în conferința lunară, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La această întâlnire au mai participat pr. Alexandru Zamfir, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a prezentat celor peste 100 de preoți prezenți câteva din noile hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, și pr. Constantin Tomozei, protopop al Protopopiatului Bacău.

Referatul cu tema „Sfinții Îmărați Constantin și Elena, promotori ai libertății religioase” a fost susținut de pr. Nicolae Hurjui, de la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Bacău. „Expunerea a amintit de starea Imperiului Roman înaintea Edictului de la Milano (313), precum și de persecutarea creștinilor în primele trei veacuri”, a spus pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catedrală Naţională şi lucrare socială – Sinteza activităților Bisericii Ortodoxe Române în anul 2018

În cadrul ședinței anuale a Consiliului Național Bisericesc din 19 februarie 2019, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat raportul-sinteză privind activitățile din Patriarhia Română în 2018 intitulat „Catedrală Naţională şi lucrare socială”. Catedrală Naţională şi…