Conferința preoților din Protopopiatul Herești

Centrul pastoral-cultural „Gavril Drugănescu” a fost duminică, 26 mai 2013, începând cu orele 17:00, gazda lucrărilor Conferinței pastoral-misionare semestriale de primăvară dedicate anului: „2013 – Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”. Lucrările au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și a reunit preoții din Protopopiatul Herești, informează episcopiagiurgiului.ro.

Cu acest prilej au fost prezentate referate ce au avut ca temă „Sfinții Împărați Constantin și Elena – susținători ai Bisericii” (politica socială și religioasă a lui Constantin cel Mare și relațiile dintre Stat și Biserică, viața bisericească în timpul împăratului Constantin cel Mare).

În continuare preoților le-au fost aduse la cunoștință Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luate în ședința de lucru din 28 februarie 2013. Totodată au fost aduse în discuție și probleme curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Herești. De asemenea, preoților le-a fost amintită Hotărârea Sfântului Sinod luată în ziua de 29 octombrie 2012, cu privire la declararea anului 2014 ca „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română”. Cu acest prilej, în Episcopia Giurgiului vor fi organizate numeroase evenimente culturale închinate Sfinților Martiri Brâncoveni.

După încheierea lucrărilor Preasfințitul Părinte Ambrozie împreună cu preoții prezenți au vizitat noul sediu al Protoieriei Bolintin, amenajat în incinta Centrului pastoral-cultural „Gavril Drugănescu”.

Comentarii Facebook


Știri recente