Conferinţă preoţească la Dorohoi

Luni, 17 noiembrie 2014, a venit rândul preoţilor din Protopopiatul Dorohoi să se reunească în conferinţa semestrială de toamnă, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Referatul întâlnirii, „Sfinţii Martiri Brâncoveni – modele pentru creştinii de azi“, a fost prezentat de pr. Mihai Claudiu Foca, informează “Ziarul Lumina”.

Ziua a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către IPS Părinte Teofan în biserica Parohiei „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil“ din Ibăneşti, din soborul slujitor făcând parte şi părintele Stelian Ciurciun, protopopul Protoieriei Dorohoi. Răspunsurile la strană au fost date de preoţii participanţi la conferinţă.

„Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu a fost un iubitor de Biserică şi de carte de învăţătură, conştientizând faptul că un om, fie el bogat sau nu, dacă nu are această dublă hrană – Biserica şi cartea sfântă, nu poate ajunge nicăieri. De aceea, marele voievod s-a chinuit să zidească biserici şi mănăstiri şi să ajute locaşurile de cult atât din Ţara Românească şi Transilvania, cât şi din Muntele Athos, Georgia sau îndepărtata Antiohie, ştiind că toate acele ţinuturi străine, atât de frământate atunci şi atât de frământate astăzi, aveau nevoie de o mână de om cu minte luminată şi cu inimă jertfelnică“, a spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la finalul slujbei.

Conferinţa preoţească a continuat cu vizionarea unui film, care a facilitat înţelegerea tematicii alese pentru întâlnire şi cu prezentarea referatului „Sfinţii Martiri Brâncoveni – modele pentru creştinii de azi“, de către pr. Mihai Claudiu Foca de la Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ – Dumbrăviţa. Întâlnirea a conţinut şi dezbateri pe marginea temei, luări de cuvânt ale unora dintre preoţii prezenţi şi îndemnuri din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan.

Comentarii Facebook


Știri recente