Conferință preoțească în Protopopiatul Cluj I

Preoții din Protopopiatul Cluj I s-au reunit joi, 16 mai, în cadrul conferinței de primăvară, la Centrul eparhial. Întâlnirea a debutat cu oficierea slujbei de Te-Deum, săvârșită în capela Seminarului Teologic Ortodox, în prezența Înalt Preasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Conferința s-a desfășurat în Aula Nicolae Colan a Facultății de Teologie Ortodoxă sub președinția Părintelui Mitropolit Andrei, iar pr. Mihai Pop a susținut comunicarea „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai toleranței religioase”, urmată de discuții și dezbateri, după care coordonatorul activităților cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, domnul Radu Copil, a prezentat proiectele desfășurate la nivelul centrului eparhial și a făcut propuneri concrete preoților, care vizează dinamizarea misiunii în rândul celor tineri.

Pr. vicar Iustin Tira a supus atenției celor prezenți diverse aspecte concrete legate de pastorația și misiunea concretă și actuală a preoților.

Cu acest prilej, IPS Mitropolit Andrei a oferit câteva îndemnuri duhovnicești: „Să nu ne piară zelul misionar și să avem râvna de a schimba lumea aceasta și nu de a ne lăsa înghițiți de valul vremelniciei”, a spus ierarhul care a adăugat: „faptul că suntem plini de râvnă pentru Hristos se vede din lucrurile obișnuite, dar care trebuie să fie evidente, precum rugăciunea, participare la slujbe, milostenia și faptele bune”.

Comentarii Facebook


Știri recente