Conferință preoțească în Episcopia Maramureșului și Sătmarului

În orașul Târgu Lăpuș, a avut loc, joi, 19 mai 2016, conferința preoțească a clericilor din protopopiatele maramureșene Baia Mare, Lăpuș si Chioar.

Evenimentul a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, în Biserica „Înălțarea Domnului”. La eveniment au fost prezenți și stareții mănăstirilor din cele trei protopopiate.

Conferinţa preoţească a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Facem aceste conferinţe prin rotaţie. Astăzi, a venit rândul Lăpuşului să organizeze această conferinţă. Este o mare bucurie deoarece pe lângă faptul că se săvârşeşte Sfânta Liturghie şi se realizează comuniunea euharistică a părinţilor, ei se întâlnesc, îşi vorbesc şi îşi împărtăşesc unii altora din experienţa pastorală. Conferinţa din anul acesta omagial al educaţiei tineretului creştin ortodox din Patriarhia Română este dedicată în exclusivitate educaţiei copiilor şi tinerilor sub toate aspectele, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Tema abordată în cadrul conferinței s-a intitulat „Perspectivele educației religioase în societatea românească”.

Următoarea conferință preoțească va avea loc luni în localitatea Petrova și va reuni preoții din protopopiatele Sighet și Vișeu.

Comentarii Facebook


Știri recente