Conferință preoțească în Cenadul Unguresc. PS Siluan a prezidat lucrările

La Parohia Cenadul Unguresc a avut loc sâmbătă, 13 mai 2017, prima conferință preoțească misionar-pastorală din acest an organizată în Episcopia Ungariei. Lucrările au fost prezidate de PS Siluan.

Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica parohială din localitatea sus amintită, informează Biroul de presă al Eparhiei.

Conferința s-a desfășurat la sediul Autoguvernărilor Locale Română și Sârbă, situat în imediata apropiere a bisericii. În cadrul acesteia au fost prezentate două referate, corespunzătoare temelor Anului omagial și comemorativ din Patriarhia Română.

Părintele Aurel Bătran, Paroh la Bichișceaba, a susținut o prelegere despre Instaurarea regimului comunist în România și în țările vecine și rolul mărturisitor al Bisericii Ortodoxe Române în vremea Patriarhului Justinian Marina. Relațiile între Biserică și Stat, înțelepciunea propovăduirii și curajul mărturisirii.

De asemenea, Părintele Cosmin Pop de la Parohia Jaca, pictor de icoane pe sticlă și organizator a numeroase tabere pentru copii, a vorbit despre Inițierea copiilor din Ungaria în tainele pictării icoanelor pe sticlă și lemn și experiența organizării unor tabere de religie, în acest sens.

În continuare, au fost aduse și mărturii inedite despre personalitatea și lucrarea vrednicului de pomenire Patriarh Justinian Marina de Părintele Petru Pușcas, Paroh la Giula Mică, care a avut ocazia să îl cunoască personal.

Toți participanții au fost invitați apoi la o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente