Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beiuș

Preoții din cadrul Protopopiatului Beiuș, Eparhia Oradiei, s-au reunit marți, 23 septembrie 2014, în sala festivă a protopopiatului, în cadrul Conferinței preoțești pastoral-misionare de toamnă, cu tema: „2014 – Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română”, după cum ne-a precizat Pr. Marian Popa.

Conferința s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, reunind pe toți preoții parohi, coslujitori și preoții misionari, din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Român Beiuș.

Lucrările conferinței a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii, în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Paraclis Episcopal, din Beiuș, de către: Preacuviosul Părinte Arhim. Dr. Antim Oprea, consiler administrativ-bisericesc la Episcopia Oradiei, Preacucernicul Părinte Ioan Nat Balint, Protopopul Beiușului, Seghiștei și Șteiului, Preacucernicul Părinte Ioan Hinsu, parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”. A urmat, apoi, slujba de Te Deum, oficiată de către soborul slujitor.

Lucrările conferinței au fost deschise de Preacucernicul Părinte Ioan Nat Balint, Protopopul Beiușului, printr-un cuvânt mulțumire față de Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru această rânduială de desfășurare a conferinței și apreciere pentru preoțimea din cuprinsul Protopopiatului Ortodox Român Beiuș, pentru credincioșia și responsabilitatea cu care își îndeplinesc activitatea în parohiile încredințate spre păstorire și răspund chemării și solicitărilor vremurilor noastre.

Lucrările și conducerea conferinței au fost încredințate Preacoviosului Părinte Arhimandrit Dr. Antim Oprea, consilier administrativ-bisericesc, delegatul Chiriarhului Oradiei, care a prezentat referatul cu titlul „Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu – simbol al dăruirii jertfelnice și totale față de Dumnezeu și de neamul românesc”, redactat de către Preacucernicul Părinte Protoiereu Radu Valer Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul la Episcopia Oradiei. În cadrul referatului au fost evidențiate o serie de aspecte legate de viața și activitatea socială, politică, culturală, bisericească din timpul domniei Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, precum și martiriul Sfinților Brâncoveni.

La finalul conferinței, Preacuviosul Părinte Arhim. Antim Oprea a transmis, din partea Preasfințitului Părinte Sofronie al Oradiei, cuvânt de binecuvântare pentru întreaga preoțime prezentă.

Conferințele preoțești semestriale de toamnă din Eparhia Oradiei vor continua și în zilele următoare, respectiv în Protopopiatele Marghita și Tinca.

Comentarii Facebook


Știri recente