Conferința preoțească a Protopopiatului pentru Centrul SUA în Chicago

Sâmbătă, 5 mai 2012, preoții din Protopopiatul pentru Centrul SUA s-au întâlnit la Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago. Împreună cu IPS Arhiepiscop Nicolae, preoții au discutat problemele curente pastoral-misionare și administrative ale parohiilor, după cum informează romarch.org.

După aprobarea Agendei și a Procesului Verbal de la precedenta Conferință preoțească, Părintele Ioan Potelecan, de la parohia Sf. Ștefan din South Saint Paul, MN, a prezentat tema „Taina Sf. Maslu și îngrijirea bolnavilor”. Au urmat discuții privind modul corect al săvârșirii acestei sfinte taine, diferite tradiții referitoare la folosirea uleiului sfințit și a făinii, necesitatea educării credincioșilor cu privire la semnificația și foloasele Sf. Maslu.

Următorul punct al ordinii de zi a fost discutarea și finalizarea proiectului început în anul 2011 privind publicarea unor broșuri și pliante despre sfintele taine a Spovedaniei, Botezului și Cununiei. Alcătuite de Comisia de Educație a Adulților, sub îndrumarea PS Episcop Vicar Ioan Casian, aceste materiale au un rol catehetic, atât pentru pregătirea credincioșilor pentru primirea acestor taine, cât și pentru explicarea acestor taine (Botez și Cununie) ne-ortodocșilor.

S-a trecut apoi la discutarea problemelor administrative ale Arhiepiscopiei și parohiilor. A fost reamintită necesitatea completării rapoartelor anuale și trimiterea lor la Centrul Eparhial de la Chicago, împreună cu un inventar la zi al bunurilor parohiei. Un alt proiect important discutat a fost Monografia Arhiepiscopiei, lucrare ce trebuie finalizată până la Congresul bi-anual.

Preoții au fost invitați apoi să prezinte realizările și problemele curente ale fiecărei parohii. Un foarte interesant dialog a urmat cu referire la diferite probleme pastorale și administrative din parohii. S-a discutat și despre stadiul dialogului cu Episcopia Ortodoxă Română din America, exprimându-se speranța că la Congresul Arhiepiscopiei de la sfârșitul lunii iunie de la Montreal va exista un raport exact privind acest dialog. IPS Arhiepiscop Nicolae a mulțumit P.C. Protopop Ion Gherman și tuturor preoților pentru prezență și implicarea în organizarea acestei conferințe preoțești.

Comentarii Facebook


Știri recente