Conferință pastorală la Moldova Nouă

Conferinţa pastorală de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Moldova Nouă a avut loc astăzi. Lucrările au fost precedate de Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moldova Nouă de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. Întrunirea s-a ținut în sala de şedinţe a Protopopiatului Moldova Nouă.

„În fiecare an suntem bucuroşi să fim în mijlocul preoţilor din cele patru protopopiate, să slujim Sfânta Liturghie şi împreună să avem această comuniune a dialogului şi a schimbului de opinii. După conferinţa preoţească au fost şi luări de cuvânt, discuţii, mai ales despre problemele cu care se confruntă preoţii în parohiile pe care le păstoresc. I-am îndemnat la finalul conferinţei să aibă în vedere că anul 2015 este un an special pentru Patriarhia Română, fiind anul omagial al misiunii şi în mănăstire azi”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian.

În zilele următoare se vor întruni în conferințe și slujitorii sfintelor altare din celelalte protopopiate ale Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente