Conferința pastoral-misionară de primăvară în Protoieria Râmnicu Vâlcea

În Sala de conferințe „Iosif Episcopul” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” din incinta Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului s-au desfășurat astăzi, 3 iunie 2013, lucrările primei Conferințe pastoral-misionare de primăvară din Arhiepiscopia Râmnicului dedicate „Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”, care a reunit preoții din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea.

Lucrările conferinței au fost precedate de săvârșirea în Catedrala Arhiepiscopală a slujbei de Te Deum de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, după cum ne-a transmis Arhidiacon Ioan Liviu Găman.

După slujbă, începând cu orele 10.00, lucrările conferinței au continuat în Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Așezământului Pastoral-Cultural „Sf. Ierarh Calinic” sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care în deschiderea conferinței a ținut un scurt cuvânt de învățătură în care a rezumat tema conferinței. La lucrările conferinței au luat parte și Părintele Emilian Groșenoiu, Vicar Administrativ, precum și Părintele Constantin Cârstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cadrul ședinței, au fost prezentate următoarele referate pe tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”:

„Importanța Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața Bisericii” – Pr. Dumitru Ciobotea de la Parohia Gâltofani, „Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative și social-filantropice a Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru viața lumii contemporane” – Pr. Florin Ciutescu de la Parohia Budești, și „Evlavia și cinstirea Sfinților Împărați Constantin și Elena de către Biserică” – Pr. Florea Ciurci Florea de la Parohia Cocoru.

Lucrările preoților referenți au avut un caracter științific, evidențiind cunoștințele teologice ale acestora, dar și experiența lor parohială.

În partea a doua a conferinței au fost analizate problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protopopiatului Râmnicu Vâlcea, insistându-se asupra intensificării activității social-filantropice și dezvoltarea activităților tradiționale cultural-educative pentru atragerea și formarea copiilor și a tinerilor în spiritul creștin ortodox.

Comentarii Facebook


Știri recente