Conferința pastoral – misionară a preoților din Călărași

Toți preoții din cele trei Protopopiate ale Județului Călărași: Călărași, Oltenița și Lehliu s-au reunit Marți, 25 iunie 2013, în Conferință pastoral-misionară. Cea de-a doau conferință de anul acesta a purtat titlul „2013 – Anul Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena”.

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Slobozieu și Călărașilor a participat la slujba de Te-Deum de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Călărași, ulterior, toți clericii, deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Județean din Călărași. În deschiderea conferinței, Preasfinția Sa a pus la inima preoților prezenți mărturisirea creștină a Sfinților Împărați, modelul lor de jertfelnicie pe care trebuie să-l vestim comunităților noastre creștine, din care se ridică actualii politicieni, conducători vremelnici ai României.

Subiectul conferinței preoțești, a fost dezvoltat de trei referenți selectați pentru alcătuirea referatelor, din cei nouă referenți de la cele trei protopopiate: preotul Cornel Mircea Bădin de la parohia Podari, Protopopiatul Lehliu, preotul Dorian Dumitrache de la parohia Nana, Protopopiatul Oltenița și preotul Ionuț Nemțanu de la parohia Satnoieni, Protopopiatul Călărași, potrivit sf-esc.ro.

Au urmat luări de cuvânt ale preacucernicilor părinți asupra subiectului conferinței, după care părinții consilieri au prezentat problemele care se ridică în activitatea pastorală a preoților din cele trei protopopiate, arătând metode de rezolvare ale lor.

Comentarii Facebook


Știri recente