Conferinţa Naţională „Marile Puteri. Unirea. Basarabia”, la Constanţa

Conferinţa Naţională „Marile Puteri. Unirea. Basarabia” se va desfăşura joi, 31 martie 2016, la Constanţa. Evenimentul își propune să acopere atât problematica Congresului de la Paris, cât și problemele politice și diplomatice pe care Basarabia le-a avut de înfruntat în decursul evenimentelor istorice din secolele XIX, XX și până în zilele noastre.

Evenimentul se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi este organizat de Facultatea de Teologie a Universității Ovidius din Constanţa, în parteneriat cu Centrul de Cercetări Științifice Interdisciplinare Dumitru Stăniloae al Universității Valahia din Târgoviște.

Temele propuse de cei care vor conferenţia sunt: Unirea Principatelor Române de la 1859 în context internațional; Marile Puteri, Statele Naționale și Gurile Dunării (1856-1858); Recuperarea adevărului istoric privind Basarabia, în întâmpinarea Centenarului Marii Uniri (1918 – 2018); Politica refugiaților și lumea actuală; Reflectarea Războiului Crimeii (1853-1856) în istoriografia rusă.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente