Conferința Națională a preoților din cadrul ANP a fost deschisă la Biserica Penitenciarului Aiud

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a liturghisit marți împreună cu Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei, în Biserica Penitenciarului de Maximă Siguranță din Aiud, în contextul  Conferinței Naționale a preoților capelani din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Tot marți, înainte de Sfânta Liturghie, cei doi ierarhi au oficiat slujba de sfințire a troiței amplasate în incinta instituției, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Reuniunea clericilor capelani din penitenciare, desfășurată sub genericul „Mărturisire la An Centenar”, are loc în perioada 10-14 septembrie 2018.

Distincții la Conferința preoților din cadrul ANP

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu i-a oferit Crucea Șaguniană Pr. Liviu Iulian Tarcău, preot capelan al bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranță din Aiud.

În același context, Arhiepiscopul Irineu, a acordat distincții persoanelor care s-au implicat în organizarea Conferinței Naționale a preoților din cadrul ANP, precum și pentru întreaga activitate desfășurată. Mai multe persoane au primit Ordinul „Credință și unire” precum și „Diplome de aleasă cinstire”.

La final, cei doi ierarhi au primit din partea părintelui Liviu Iulian Tarcău, în numele tuturor preoților din cadrul ANP, o Plachetă comemorativă, simbolizând Centenarul Marii Uniri.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente