Conferința internațională „Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale” va fi susţinută miercuri la Parlament

În Sala „Avram Iancu” din Parlamentul României va avea loc miercuri, între 9:30 și 14:00, Conferința internațională „Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale”, anunţă stiripentruviata.ro.

Evenimentul este organizat de Coaliția pentru Familie și Platforma ÎMPREUNĂ, în colaborare cu organizații internaționale care apără drepturile omului și familia, precum ADF International, La Manif Pour Tous, European Dignity Watch.

Printre vorbitori se numără importanți lideri europeni ai libertății de conștiință și mișcării pro-viață și pro-familie.

  • Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de inițiativă pentru organizarea referendumului de clarificare a noțiunii de căsătorie în Constituția României
  • Sophia Kuby, Director EUAdvocacy ADF International (Bruxelles)
  • Željka Markic, membră a comitetului care a organizat un referendum similar CÂȘTIGĂTOR în Croația
  • Adina Portaru, doctor în știiințe juridice
  • Ludovine de La Rochere, lidera mișcării pro-familie din Franța La Manif Pour Tous, care a organizat manifestații cu milioane de participanți pentru a susține căsătoria dintre un bărbat și o femeie
  • Ana Corina Săcrieru, jurist, și purtător de cuvânt al Coaliției pentru Familie
  • Roxana Stanciu, Director Executiv la European Dignity Watch, organizație care monitorizează statutul libertăților cetățenești, al drepturilor familiei și al dreptului la viață în Uniunea Europeană.

Familia a fost binecuvântată de Dumnezeu în Rai odată cu crearea primilor oameni. Ca taină, căsătoria a fost instituită de Hristos Domnul la nunta din Cana Galileii.

Sacralitatea familiei este evidențiată de Sfântul Ioan Gură de Aur care o numește „biserica mică de acasă”.

Potrivit Sfântului și Marelui Sinod reunit în Creta, Taina Căsătoriei este fundamentată pe credinţa în Iisus Hristos – o condiție prealabilă a acestei Taine.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente