Conferință internațională la Craiova

Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Teologic, în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei, Consiliul Județean Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, au organizat Conferința internațională cu tema „Competențe sociale pe piața muncii”. Evenimentul s-a derulat în perioada 19-20 octombrie, la Casa Universitarilor din municipiu, după cum ne-a precizat Diac. Ioniță Apostolache.

Numeroși profesori universitari din țară și de peste hotare au luat parte timp de două zile la lucrările Conferinței internaționale „Competențe sociale pe piața muncii”. În cadrul întâlnirii au fost prezentate principalele direcții și realizări ale Proiectului „Competențe socio-umane pentru piața muncii din regiunea sud-vest Oltenia”, demarat la data de 3 ianuarie 2012 de Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Teologie. În sprijinul acestui demers au stat permanent trei parteneri de nădejde: Arhiepiscopia Craiovei, Consiliul Județean Dolj și Inspectoratul Județean Dolj. Manifestarea organizată la finele săptămânii trecute a avut în principal menirea de a descrie principalele direcții parcurse în proiect, activitățile urmând să se încheie la data de 31 decembrie a.c.

Deschiderea oficială a conferinței a avut loc sâmbătă, 19 octombrie, de la orele 12,30. Au luat cuvântul: prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, prorectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Nicolae Panea, decanul Facultății de Litere din Craiova, conf. univ. dr. Claudiu Marian Bunăiașu, lector univ. dr. Andreea Niță, asist. univ. dr. Mihai Ciurea. În rândul invitaților din afara granițelor s-au numărat Carla Cavallini, dr. Europe Direct, Reggio-Emilia, Italia, prof. univ. dr. Andrian Aleksandrov, Universitatea din Sofia și Diana Tyurkedzhieva, din Bulgaria. Oficiile de deschidere a evenimentului au fost moderate de diac. conf. dr. Gelu Călina, managerul proiectului și cadru didactic al Facultății de Teologie din Craiova.

300 de studenți craioveni, integrați pe piața muncii

Legat de scopul conferinței și implicit al proiectului derulat, organizatorii au menționat următoarele: „Obiectivul general al proiectului propus de Universitatea din Craiova este reprezentat de creșterea gradului de inserție pe piața muncii a unui număr de 300 de studenți aparținând unor specializări universitare din domeniul socio-uman. Această creștere se va produce prin anticiparea și dezvoltarea competențelor necesare pentru viitor, precum și prin realizarea unei legături mai bune între educație, formare instituțională, practică studențească și apoi prin angajarea în diferite domenii ale muncii. Atingerea acestui obiectiv va genera un efect pozitiv pe termen lung, deoarece contribuie la dezvoltarea capitalului uman de la nivel local, precum și la corelarea educației din mediul universitar cu cerințele pieței muncii, ceea ce va sprijini inclusiv generațiile viitoare de studenți în domeniul socio-uman. În acest fel, proiectul contribuie atât la dezvoltarea unor resurse umane capabile să gestioneze cât mai eficient procesul tranziției de la școală la viața activă, cât și la creșterea calității sistemului de educație din învățământul superior”, a conchis diac. conf. dr. Gelu Călina, de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente