Conferință închinată părintelui Teofil Părăian

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae și în prezența Preasfințitului Paisie Lugojeanul, miercuri, 15 mai, la Timișoara a avut loc conferința închinată duhovnicului de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, arhimandritul Teofil Părăian, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul s-a desfășurat în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara și a avut ca invitat pe Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, care a susținut conferința intitulată „Surâsul divin și experiența bucuriei în spiritualitatea răsăriteană”. „Tema conferinței are ca punct de plecare zâmbetul părintelui Teofil Părăian, un părinte al bucuriei duhovnicești și al slujirii întru adevăr. Părintelui Teofil îi plăcea mult Psalmul XX, «îl vei veseli pe dânsul întru bucurie cu fața Ta», motiv pentru care în ultimele conferințe susținute a abordat tema surâsului lui Dumnezeu. Conferința aduce în atenție zâmbetul lui Dumnezeu, surâsul divin, ce este el, cum poate fi perceput și cum poate să răspundă omul chemării divine. Părintele Teofil insista pe ideea că Dumnezeu ne zâmbește și prin aceasta ne cheamă să Îi zâmbim și noi Lui, căci experiența bucuriei înseamnă că omul se află sub binecuvântarea și ocrotirea lui Dumnezeu”, a menționat Preasfințitul Sofian Brașoveanul. Alături de studenții și profesorii de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie au participat numeroși timișoreni, veniți pentru cuvântul de învățătură al Preasfințitului Sofian, dar și pentru a-și aduce aminte de frumoasele învățături și îndemnuri ale părintelui Teofil Părăian, păstrate vii în sufletele credincioșilor timișoreni.

De asemenea, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și la invitația Preasfințitului Paisie Lugojeanul, joi, 16 mai, Preasfințitul Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, a fost prezent la Catedrala mitropolitană cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara. Cu acest prilej, ierarhii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, iar la final a fost săvârșită slujba de pomenire a vrednicului de amintire arhimandrit Teofil Părăian.

Comentarii Facebook


Știri recente